absinthe

(redirected from Absenta)
Also found in: Dictionary, Medical, Encyclopedia.
Graphic Thesaurus  🔍
Display ON
Animation ON
Legend
Synonym
Antonym
Related
  • noun

Synonyms for absinthe

aromatic herb of temperate Eurasia and North Africa having a bitter taste used in making the liqueur absinthe

strong green liqueur flavored with wormwood and anise

References in periodicals archive ?
Masele--termen cu conotatii peiorative in gandirea conservatoare--in absenta unei educatii adecvate, nu sunt susceptibile de a-si urmari cu discernamant interesele, optand mai degraba pentru beneficii imediate, palpabile, decat pentru strategii care isi dovedesc eficienta pe termen lung si putand cauza astfel carente la nivelul functionarii societatii (25) sau chiar grave tulburari anarhice, conducand in final spre regimuri dictatoriale (26).
In viziuna lui, "Utopia" insemna "nicaieri", un loc care nu exista in nici o parte, o prezenta absenta, o realitate ireala.
Argumentul a pari, prin analogie (26), se foloseste atunci cand ne confruntam cu absenta unei reguli care sa reglementeze o anumita situatie.
Absenta unei calificari profesionale, de asemenea, poate conduce la savarsirea unor acte criminale din cauza aparitiei unor acte de frustrare, de inadaptare sociala.
In Europa Rasariteana, traditionalismul --miscari de idei aparuta la inceputul secolului al XX-lea--, in semn de rezistenta la modernizare si occidentalizare, profitand de absenta unei traditii teoretico-politice, a facut recurs, de asemenea, la morala, rezervandu-i insa un rol ambiguu.
Aceasta s-a vazut curand decimata de saracie si boli, in absenta oricarei securitati sociale, si lipsita de orice perspectiva istorica optimista.
iar semnul "-" va semnala absenta fenomenului (respins, nepromovat, absent, raspuns negativ etc.
Pe scurt, cunoasterea poate progresa numai atunci cand se garanteaza absenta constrangerilor exterioare.
in absenta unui efort larg si coerent de abilitare a culturii o societate (oricare ar fi subtilitatile ei) e condamnata la minorat.